Studio Picasso
Publieksactiviteit tijdens ‘Picasso op papier’ in Kunsthal Rotterdam.

Studio Picasso, deelnemer met werk in Kunsthal Rotterdam

Picasso probeerde enorm veel uit. Hij leerde om zich vrij te voelen. Dat lijkt ons heerlijk. Bij Studio Picasso kan niets mislukken. Het mag recht of scheef, of maar half op je vel papier.

Picasso hield van fantasie. Een kunstwerk hoefde er niet zo uit te zien als in het echt. Vaak ziet een portret van Picasso er een beetje scheef of raar uit. En hij gebruikte veel kleuren. Vaak is zijn werk juist zo bijzonder doordat het een beetje vreemd is. En hij werkte veel met verschillende afdruktechnieken als etsen en lino’s. In sommige opdrachten werken we hier ook met afdrukken, maar dan zonder dat er speciale inkt of scherp materiaal voor nodig is.

Foto’s: Studio Picasso in de Kunsthal Rotterdam tijdens ‘Picasso op papier’ (februari-mei 2019).
Dit was een tentoonstelling van het grafische werk van Picasso uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen. Tijdens de renovatie van Museum Boijmans van Beuningen presenteert het museum regelmatig een deel van de collectie op een andere plek. Dat heet ‘Boijmans bij de buren‘.

Zie ook ‘Greetings from Piranesi and me’, een andere publieksactiviteit van Superduo voor ‘Boijmans bij de buren’ in De Kunsthal.

iets maken
zoek de weg
haha
kan buiten
kan binnen
ook voor jou
we love woorden
loslaten
brutaalN
kan lang duren
kan kort duren
goed voor de groep
subtiel
uitproberen
samenwerken
grof geweld gebruiken
iets doen
met meubel
zorgeloos mislukken
met geheime elementen
uitdagend
meer weten