Greetings from Piranesi and me!
Publieksactiviteit tijdens ‘De duizelingwekkende verbeelding van Piranesi’ in Kunsthal Rotterdam.

Fragmenten van Piranesi’s werk zijn afgebeeld op grote ansichtkaarten. Er zijn 6 verschillende kaarten. De fragmenten nodigen uit tot fantasievol aanvullen, bewerken en veranderen. Dat kan door op de kaarten te tekenen, de randen te bewerken met kartelscharen, en door er afbeeldingen of teksten op te plakken vanaf speciale knipbladen.

In zijn tijd was het werk van Piranesi geliefd bij toeristen. Daarnaast hechtte hij meer aan verbeelding dan aan de werkelijkheid. De romeinse en etruskische cultuur inspireerden hem. Zijn werk was later weer een inspiratie voor vele anderen. Dit alles is verwerkt in 5 verschillende knipbladen: bladen met afbeeldingen en teksten waar uit geknipt mag worden. De knipsels kunnen op de ansichtkaarten geplakt worden.

voorbeeld knipblad
voorbeeld knipblad

Foto’s: ‘Greetings from Piranesi and me!’ tijdens ‘De duizelingwekkende verbeelding van Piranesi’ in Kunsthal Rotterdam (mei-september 2019). Dit is een tentoonstelling van werken van Piranesi uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen. Tijdens de renovatie van Museum Boijmans van Beuningen presenteert het museum regelmatig een deel van de collectie op een andere plek. Dat heet ‘Boijmans bij de buren‘.

Zie ook ‘Studio Picasso’, een andere publieksactiviteit van Superduo voor ‘Boijmans bij de buren’ in De Kunsthal.

iets maken
zoek de weg
haha
kan buiten
kan binnen
ook voor jou
we love woorden
we love woorden
loslaten
brutaalN
kan lang duren
kan kort duren
goed voor de groep
subtiel
uitproberen
samenwerken
grof geweld gebruiken
iets doen
met meubel
zorgeloos mislukken
met geheime elementen
uitdagend
meer weten