Hek van de Dam tour
Stuur je voeten op avontuur.. Zet zorgeloze stappen en roep Rotterdamse vrijheid! Mee op tour? Houd deze pagina in de gaten voor updates over de tour.  

750 jaar geleden werd er een dam in de rivier de Rotte gelegd. Daardoor ontstond de stad Rotterdam. We vieren in 2020 de verjaardag van de dam in de Rotte! De ‘Hek van de dam tour’ is een nieuwsgierige tour, die inzoomt op Rotterdam en uitzoomt in de tijd. We zijn ongeveer 1 uur onderweg. We gaan met kleine groepen (maximaal 15 personen) op pad. We letten er natuurlijk op dat er genoeg afstand is.

Ken je de uitdrukking ‘het hek is van de dam’? Op een dam liepen vroeger meestal dieren rond. Om de dieren op die dam te houden, stonden er hekken om de dam. Als het hek van de dam was, konden de dieren zich plotseling vrij bewegen.

Onze ‘hekken’ zijn de regels die we met elkaar gemaakt hebben. Regels voor wat wel en niet mag, wat wel en niet hoort. Wij zouden soms wel iets meer nieuwsgierigheid kunnen gebruiken, en iets minder ‘hekken’. Kom, laten we het hek van de dam af halen!

In deze tour onderzoeken we wat een Rotterdammer is, we geven onze zorgen weg, we snuffelen aan de Middeleeuwen, we dansen onzichtbaar over de Dam, we horen wat een aantal bekende Rotterdammers zeggen, we nemen een souvenir mee en genieten van onze vrijheid.

Foto Ricky Doornbos
Foto Fred Ernst
Foto Fred Ernst
Foto Fred Ernst
Foto Ricky Doornbos
Foto Fred Ernst
Foto Ricky Doornbos
Foto Ricky Doornbos
Foto Ricky Doornbos
Foto Ricky Doornbos

Op 19 september 2020 is deze tour uitgevoerd als onderdeel van de programma’s ‘First Steps’ en ‘750 jaar dam’. Zie firststepsrotterdam.nl en 750jaardam.nl

iets maken
zoek de weg
haha
kan buiten
kan binnen
ook voor jou
we love woorden
loslaten
brutaalN
kan lang duren
kan kort duren
goed voor de groep
subtiel
uitproberen
samenwerken
grof geweld gebruiken
iets doen
met meubel
zorgeloos mislukken
met geheime elementen
uitdagend
meer weten